Hemmasonen Stefan längtar till SSG Wind Sprint

Publicerad2014-07-17 12:00

Hemmasonen Stefan längtar till SSG Wind Sprint
Foto: Andreas Pihl

För Sundsvalls Friidrotts Stefan Tärnhuvud är SSG Wind Sprint en mycket speciell tillställning. Inte bara har han som ende löpare varit med i alla Wind Sprint sedan starten, han är också den ende svensken som vunnit tävlingen på 100 m. - Att få tävla på hemmaplan framför familj, vänner och sponsorer är en riktigt höjdpunkt!

Stefan Tärnhuvud har tillhört sverigeeliten i sprint i snart tio års tid. Den 29-årige sundsvallslöparen har EM-semifinaler, SM- och Finnkampssegrar på meritlistan, men det finns en tävling som får honom att le lite extra, nämligen SSG Wind Sprint.

SSG Wind Sprint är bara några dagar bort, hur känns det inför årets upplaga?
Känslan att vara med på SSG Wind Sprint är alltid fantastisk. Att få tävla på hemmaplan framför familj, vänner och sponsorer är en riktig höjdpunkt. Tillfällena att få göra det är inte så många. Dock fick jag lite problem med ett lår i samband med stafetten på lag-EM så jag har inte kunnat träna eller tävla som planerat sedan dess. Dock är jag redo att springa och jag kommer inte att ge mig utan strid när jag står i startblocken, den saken är klar.

Alla de bästa svenskarna är på plats, hur påverkar det dig?
Bara positivt. Jag springer alltid som bäst när konkurrensen är hårdast. Det är utvecklande när det är flera som springer fort och man kan inte göra ett dåligt lopp och vinna. Den konkurrens som finns nu i svensk sprint är mycket sund och jag är mycket glad över att jag är en del i den positiva våg som finns nu.

Vad har du för ambition med helgen och säsongen?
Målet med helgen är att göra säsongens bästa lopp. Jag är lite osäker på var jag står rent fysiskt på grund av min lilla skada som jag fick. Dock känner jag att jag är i form, så jag är positiv. Med säsongen i stort är målet att knipa en av tre platser på 100 m till EM och också vara en del i det stafettlag som ska dit. Ett stafettlag som jag verkligen tror på!

Vad gör SSG Wind Sprint så speciellt?
För mig som hemmalöpare är det speciellt just av den orsaken såklart, men också att man vet att det finns förutsättningar för att springa fort. Man har vinden i ryggen, det är avslappnat och inga krav från funktionärer eller tävlingsledning och banorna på Baldershov är snabba och bra. Alla ingredienser för snabba lopp finns!

Vilken av alla Wind Sprints minns du bäst?
Utan tvekan 2008 när jag var rankad sist i finalen men gjorde mitt livs lopp från en innerbana och vann före löpare med bättre personliga rekord än jag. Dessutom slog jag mitt personliga rekord. En perfekt dag, helt enkelt.

© Wind Sprint 2024

Tävlingsansvarig:
Håkan Andersson
T: 070-960 63 11
E: hakan@windsprint.se

Webmaster:
Stefan Tärnhuvud
E: stefan@windsprint.se
Sociala medier