Tävlingsinformation

Publicerad2015-04-08 14:52

Välkommen till Sundsvall Wind Sprint! Söndag 26 juli 2020.

Sundsvall Windsprint är en av världens få renodlade sprinttävlingar med 100 m, 200 m, 100 mh och 110 mh i programmet. I år arrangeras tävlingen 26 juli.

Sundsvall Windsprint genomförs på Baldershovs idrottsplats i Sundsvall som är gynnsam för snabb löpning med oftast stabila vindar och två upplopp. Tävlingen genomförs efter lunchtid då det oftast är bästa möjliga vindförhållanden, givetvis vänder vi då löpriktningen efter vinden i mesta möjliga mån.

I Windsprint tävlar man inte i åldersklasser. I både sprint och häck seedas man efter det SB som man anger vid avprickningen och man löper därför mot löpare på samma nivå redan i försökstävlingen.

Alla startande på 100m får möjlighet att springa både försök och finaler på 100 m och i häckloppen men på 200 m är det final direkt. På Windsprint springer ingen på bana ett i 200 m-loppen.

Tävlingsklasser och grenprogram

100 m, 200 m, 100mh och 110mh

Övrig information

Tävlingen kommer på grund av rådande corona-direktiv att genomföras utan publik på en låst arena. Antalet deltagare (utövare, funktionärer och tränare) som samtidigt får befinna sig på tävlingsarenan är 50 åt gången vilket innebär att deltagare i en startgrupp måste lämna tävlingsområdet innan nästa startgrupp beträder och uppvärmning kommer därför att genomföras på närbelägen konstgräsplan. Mer information kring detta kommer i PM närmare tävlingen

Antal startande är begränsat till 28 manliga och 28 kvinnliga sprinterlöpare samt sju manliga och sju kvinnliga häcklöpare, först till kvarn när det gäller anmälan!

Information om tävlingen
Håkan Andersson
hakan@windsprint.se    
Telefon: 0709 601 311        

Anmälan
Anmälningstiden till Sundsvall Windsprint går ut 19 juli, skicka anmälan till anmalan@windsprint.se Ange namn, födelseår, gren, klubb och fakturaadress i anmälan. Anmälningsavgiften som är 150 kr per gren faktureras respektive förening efter tävlingen. Efteranmälan sker i mån av plats och tas endast emot av tävlingsledaren och då mot dubbel avgift.

PM
Klicka här för PM. 
Observera särskilt riktlinjerna kring COVID-19 i PM. PM uppdaterat 25 juli.

Tidsprogram
Klicka här för tidsprogram

Startlista
Klicka här för startlista

© Wind Sprint 2023

Tävlingsansvarig:
Håkan Andersson
T: 070-960 63 11
E: hakan@windsprint.se

Webmaster:
Stefan Tärnhuvud
E: stefan@windsprint.se
Sociala medier